BADMINTON

Fan van badminton? Je kunt ook buiten de camping je racket oppakken!

Gaat als een RA(C)KET

Battledare and shuttlecock, jeu de longue plume, poona, hanetsuki: het zijn allemaal benamingen voor op badminton lijkende spellen die al eeuwen in verschillende landen werden gespeeld. 

Badminton kreeg z'n officiele naam doordat het spel in 1873 fanatiek op het landgoed van een Britse hertog in, jawel, het dorp Badminton werd gespeeld. Dat wij het vooral kennen van de camping of het strand, komt doordat in Nederland in 1953 de eerste speelgoed-badmintonsetjes werden geïntroduceerd, die massaal ons land veroverden. Maar het is onterecht om badminton alleen af te doen als vakantieactiviteit. Het is namelijk niet alleen een unieke sport - de enige sport met een shuttle - maar ook nog eens de snelste raketsport ter wereld. Er kunnen snelheden worden gehaald van 330 km/uur! En dat is veel sneller dan met tennis. Daarbij wordt door het afremmen van de shuttle het badmintonnend maximaal gebruikt in tegenstelling tot tennis.

Durf je de uitdaging aan? Kom gratis proefspelen.

            BADMINTON: WAT DOET HET MET JE?

 

Een racket en shuttle die weinig wegen, dat doet toch niet veel?

Wel dus! Ten eerste is het een van de hoogste calorieverbranders binnen de sport: circa 500 calorieën per uur. Je rent heel het badmintonnend over en smasht de ene na de andere shuttle over het net, dus je conditie gaat zienderogen vooruit.

Ook gebruik je heel je lichaam, wat ervoor zorgt dat je spieren steviger worden en je lijf mooi toned en je reactievermogen wordt scherper omdat je constant moet reageren op de slag van de tegenstander.

Extra leuk: Badminton is een heel sociale sport, omdat je minimaal met één persoon speelt. Je krijgt er dus zo een groep nieuwe vrienden bij. En dat is dan weer goed voor je omdat mensen met een goede sociale kring zich gezonder en gelukkiger voelen.

           LOVEGAME

 

Badminton heeft een paar bijzondere fans. Zo spelen Vladimir Poetin, Bill Gates en Leonardo DiCaprio graag een potje (niet mét elkaar, voor zover bekend). Twee jaar geleden speelden tennissers Rafael Nadal en Venus Williams een potje badminton tegen elkaar, en beiden moesten toegeven dat het behoorlijk pittig was. Maar de grootste fans zijn het Amerikaans acteurskoppel Rebecca Romijn en Jerry O'Connell. Ze verklapten dat badminton hun geheim is om de passie in hun relatie vlammend te houden. Romijn: "we spelen weleens vier uur per dag".

  • Facebook BCV73
  • Instagram BCV73

© 2019 COAD